Testi és érzelmi blokkok oldásáról shiatsu alapú holisztikus testmunka terápiával

Test-lélek oldás

Test-lélek oldás

Gyermekre készülve: testtel-lélekkel (2.rész)

A foganás természetes megsegítése

2018. augusztus 22. - MiRe

Az igaz szerelem és párkapcsolat titkait érdemes megfogadnod

Forras: https://www.nlcafe.hu/horoszkop/20170622/parkapcsolat-szerelem-titka/

 

A Lélek oldása

 

A Legegyszerűbb és legbölcsebb, s a Dahlke házaspár (*) tapasztalatai szerint a leghatékonyabb tanács: Elutazni ketten egy-két hétre, pihenni és élvezni a nyaralást és egymást. Az egyik legkártékonyabb környezeti faktort, a stresszt száműzheti a pár, és végre elengedetten egymásra figyelhetnek.

 

A mély belső félelmeink felismerésére és feloldására kézenfekvő pszichológus segítségét kérni - de milyen félelmünkre, kinek a támogatását keressük?

 

Gyermekkorunkból fakadó félelmeinket, sérüléseinket pszichoterápiával, családterápiával, családállítással érdemes kezelni.  Már csak azért is, mert a gyermekkori fel nem dolgozott sérelmeink dr. Máté Gábor szerint az olyan súlyos betegségek kialakulásának és negatív lefolyásának is a hátterében állhatnak, mint pl. a rák vagy az autoimmun betegségek. (Lásd: Máté Gábor: A test lázadása c. könyvét). Orosz Katalin  A sorsformáló 9+1 hónap című könyvében rengeteg élettörténet olvasható: elakadt sorsok, amint megoldódnak, ami remek inspiráció lehet arra, hogy korai traumáinkat egyszer s mindenkorra helyére tegyük, amik felnőtt életünk elakadásait is feloldhatják, pár keresés, baba várás, vagy bármi is az amin dolgozni szeretnénk. A könyv a fogantatástól a szülés utáni egy hónapig csodálatos részletességgel megismerteti a magzat/baba lelki fejlődését, ami nemcsak roppant izgalmas, ha a bennünk fejlődő életre gondolunk, de saját életünk kezdetének a története is.

 

Szerencsére nagyszerű szakemberek specializálódtak a szülés és születés traumáinak feldolozására. A témában képzett pszichológusok, pszichoterapeuták segítségét kérjük ilyenkor, sajnos nem biztos hogy minden klinikai pszichológus teljesen tisztában van ezzel a speciális területtel, de a Perinatus Alapítvány (http://perinatus.hu/) kiemelkedően hiteles, felkészült csapat (vezetőjük: Orosz Katalin - a fent említett könyv szerzője ). Ha valakinek már volt egy traumatikus szülés élménye, akkor mindenképpen érdemes azt szülésfeldolgozó csoportokban feloldania. Nem ritka, hogy valaki akár minden este rémálmokkal küzd, amíg egy ilyen speciális feldolgozó csoportban meg nem emészti mélyebben is a történteket - létezik (nem tervezetten) császármetszéssel szült anyáknak is speciális csoport. Ezt a feldolgozást nem érdemes megspórolni, mert ha teherbe esünk, a szüléskor is feljöhetnek mély feldolgozatlan élmények, amelyek ezt a következő szülést is akár megnehezíthetik. Szeretettel ajánlom  Schimcsig Nóra (https://www.facebook.com/nora.schimcsig ) vagy Csörgő Andrea (www.csorgo.hu) csoportjait, de sok más tapasztalt szülésznő vagy dúla is tart ilyen csoportokat. A Facebookon is fellelhetők értékes csoportok, amik segíthetnek, pl. akik császármetszés után hüvelyi szülést szeretnének, annak a VBAC csoport https://www.facebook.com/groups/568408639940350/?ref=br_rs  remek információ forrás tele szakemberekkel és sorstársakkal.

 

Szülésfelkészítők: Ha már szembenéztünk saját történetünkkel, akkor készüljünk egy új történetre: a szülés valódi természetét nagyra becsülő, nőket tisztelő, tapasztalt szakemberekkel - dúlákkal, szülésznőkkel, orvosokkal felkészülve, generációk szülési traumáit gyógyíthatjuk meg saját erőt adó szülés élményünkkel. Igen, a jövőt új alapokkal kezdhetjük. (Ehhez ajánlott könyvek pl.: Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez,  vagy Noll Andrea: Vajúdás támogatás mindenkinek, Armstrong, Feldman: A születés művészete, stb)

Szülésfelkészítők és szakemberek:  Gáborjáni Réka (www.noijoga.me ) vagy a már említett Csörgő Andi, de az általam ismert  legkomplexebb egy hétig tartó szülésfelkészítés a sokféle szakember által tartott minden nap más témában elmélyedő havonta megrendezett “Információs Hét”, (www.otthonszülés.hu),  ahol nemcsak otthonszülésről lehet tanulni, és feldarabolva is elvégezhető, akár minden hónapban más napokat látogatva. Első kórházi szülésem sikeréhez óriási mértékben hozzájárult az ott elhangzottak ismerete.

 

A Test oldása, tisztítása, előkészítése

 

Teljesen kézenfekvő, és aki sok hónap várakozáson már túl van, annak lehet, hogy ez az első dolog aminek utána kutat, de mégsem annyira széleskörű tudás, hogy a nő képes megismerni a termékenységi ciklusát mindenféle orvosi beavatkozások nélkül önmegfigyeléssel - akár hőmérsékletet mérve, akár a hüvelyi váladék megfigyelésével pontosan belőhető az a pár nap, amikor peteérés van, és amikor legesélyesebb a megtermékenyülés. (A gyengéd fogamzásgátlás és termékenységtudat Facebook csoportban erről sokat megtudhatsz és kérdezhetsz: https://www.facebook.com/groups/1714958595400053/?fref=nf )

 

Aviva torna: olyan speciális torna amelynek ismeretében természetes módon képesek a nők kezükbe venni termékenységüket, és a fogamzásgátlást, nagyon hasznos gyakorlatokat és fontos tudást rejt minden nő számára. A torna hatására létrejött altesti vérbőség a női szervekre regeneráló hatással van és a hormonrendszert is stabilizálja, nőgyógyászati problémákat old meg, legtöbben mégis azért tanulják meg, hogy a várva várt baba megfoganhasson. Rengeteg sikertörténet szól az Aviva torna támogatásával született babákról.  

A tornagyakorlatokat egyébként férfiaknak is ajánlják a sok ülőmunka ellensúlyozására: “A prosztataproblémák és potenciazavarok megoldásában eredményesen használják a férfiak. Hatékony a termékenység fokozásában, mert növekszik a spermiumok életképessége, mozgékonysága, és az életképes spermiumok száma is.” olvasható  www.avivatanc.hu oldalon

 

Tisztítókúra  - szimbolikusan és testi lelki szinten is igaz, hogy oda érkezik valami új, ahol van hely - ahol helyet csinálnak a vendégnek és kitakarítják a lakást, amibe invitálják. Egy jól elvégzett tisztítókúra (hozzáértő természetgyógyász, vagy orvos, jógatanár stb. vezetésével, aki nemcsak ahhoz ért, hogy kinek milyen diéta alkalmazható, hanem felhívja a figyelmet az olyan fontos dolgokra is, mint pl. hogy milyen fontos a kúra után fokozatosan “visszaállni”) önmagában óriási regeneráló hatással van szervezetünkre, nagy energiákkal és friss új lendülettel ruház fel - nemcsak betegségeket előzhetünk meg vele, de önmagunkat testileg lelkileg jobban összeszedjük és újraindíthatjuk új célok felé. Ha a pár együtt tisztító kúrázik, annak külön jelentősége lehet, és ha nem lesz segítségével baba, akkor is egészségesebbek lesznek. A tisztító kúrák egy formája az, ha gyógyteákat iszunk. Jó szívvel ajánlom Gyuri bácsi (www.gyorgytea.hu ) gyógytea kúráját, aki a babát váró pároknak is kialakított egy speciális gyógytea terápiát az un. “Babaváró tearendszert”. Ez a több hetes kúra a gyógynövények erején túl, abban is segítheti a párt, hogy  a hónapokig rituálisan együtt megivott egy csésze teával erősítsék a közös szándékot - így legalább minden reggel tudatosul a férfiban is, hogy van egy közös elérendő cél.

 (*) Rüdriger Dahlke, Margit Dahlke, Volker Zahn: Női Egész-ség, A női betegségek üzenetei (1999)

A bejegyzés trackback címe:

https://shiatsuexperience.blog.hu/api/trackback/id/tr8014194779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása