Testi és érzelmi blokkok oldásáról shiatsu alapú holisztikus testmunka terápiával

Test-lélek oldás

Test-lélek oldás

Shiasturól bővebben

2018. szeptember 13. - MiRe

20180825_174052_2.jpg

 

A zen shiatsu a több ezer éves Hagyományos Kínai Orvosláson alapuló japán masszázstechnika, amely akupunktúrás pontok és meridiánok kezelésével gyógyít, de a nyugati manuális terápiákat is ötvözi. A testen való intenzív elmélyült munka oldja a testi fájdalmakat és érzelmi blokkokat.

A zen shiatsu a shiatsu Shizuto Masunaga mester által az 1950-es években alapított vonala, amely Európában és Észak-Amerikában a shiatsu egyik legelterjedtebb stílusa. A jól ismert klasszikus meridiánokon túl kiterjesztett meridiánokat is beépít rendszerébe, amelyek a meglévők párjai a test másik felén (pl. vastagbél meridián nemcsak kézen hanem lábon is fellelhető) és finomabb, érzelmekre ható aspektusai vannak. Masunaga pszichológus is volt, és elképesztő érzékenységgel rendelkezett a test érzékelésében. Én a Budapesti Nemzetközi Shiatsu Iskolában http://www.shiatsu.hu/ és a Tónus Shiatsu és Osteo Rendelő és Iskolában http://www.tonus-shiatsu.hu/ sajátítottam el tudásomat, ahol főleg osteopátiát és kranioszakrális terápiát tanultunk a shiatsu mellett, amelyeket nagyszerűen lehet ötvözni a shiatsu módszereivel. Jelenleg a Tónus-sal állok szakmai kapcsolatban, asszisztensként veszek részt képzéseiken és rendszeres szupervíziós alkalmakon tanulok tovább a nálam 15 évvel tapasztaltabbaktól.

A keleti gyógyászat fontos alapvetése, hogy az embert test-lélek-szellem egységben vizsgálja és kezeli, így a zen shiatsu megközelítésében is nagyon fontos, hogy a személyt mint egészt szemlélje és kezelje, az egészséget támogassa, az egyén egyensúlyra való törekvését segítse, ne pedig betegségekkel való küzdelemnek tekintse a terápiát. A zen shiatsu meridiánok energiarendszerében gondolkodik és a betegségeket az energia áramlásának blokkjaiban látja - ez egy merően más szemlélet mint a nyugati orvoslás. Ennek is megvannak a határai, de csodálatosan képes működni, miközben a “gyógyító” teljes alázattal és figyelemmel van jelen és állandóan tanul az Élet nagy összefüggéseiről, nemcsak a test egy speciális területéről.

Mégis milyen problémákat képes kezelni a shiatsu?

A test feszültségét oldja, így nagyszerű terápia a testi fájdalmakra mint például fejfájás, hátfájás, láb fájás...stb
Támogatja az immunrendszert, javítja az alvás minőségét, erősíti a keringést és szabályozza a hormontermelést, idegrendszert
Segít abban, hogy frissek, ruganyosak, életerősek maradjunk: hajlékonyságot és tudatosságot nyerhetünk általa
Sokat segít a várandósság alatt és szülés után is abban, hogy az édesanya és a baba minél könnyebben és örömtelibben lépjenek a fejlődés következő szakaszaiba
Könnyít az érzelmi szorongásokon az elme lecsendesítésével és a test frissítésével.

Írj, ha kipróbálnád! rekashiatsu@gmail.com

Ajánlott leírás még a shiatsuról : http://www.tonus-shiatsu.hu/cikkek/mi-a-shiatsu

Hogyan zajlik egy shiatsu kezelés? 
https://shiatsuexperience.blog.hu/…/hogyan_zajlik_egy_testm…

Milyen élmény egy shiatsu kezelés a terapeutának? A shiatsuról szubjektíven:
https://shiatsuexperience.blog.hu/2017/09/20/mi_a_shiatsu

A bejegyzés trackback címe:

https://shiatsuexperience.blog.hu/api/trackback/id/tr5414239215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása